Tacksamhetsdagbok

Tacksamhetsdagbok

Tacksamhetsdagbok skinn Ephemere
När jag utformade Tacksamhetsdagboken hade jag en grundläggande tanke om att den skulle vara både inspirerande och enkel att fylla i. Att skifta fokus i sitt liv från att fokusera på vad som saknar till att fokusera på vad man har är ett extremt kraftfullt - och enkelt - verktyg. Jag använder själv Tacksamhet otroligt mycket i min vardag som en Mental Vägledning. När jag känner mig vilsen, när jag inte vet vad jag vill eller om jag kommer på mig själv med att sukta efter det "alla andra har" så är det Tacksamhet som alltid får mig tillbaka på banan.
Jag väljer att sluta lägga tid på att fokusera på det jag Inte har, och tar tillbaka mitt fokus till Det jag har. Att tänka igenom allt man har är också viktigt, men det blir otroligt mycket mer tydligt för hjärnan när man får ner det i skrift.
Jag ser det som att jag hjälper hjärnan att förstå vad som är viktigt också. När jag sätter mig ner och ska skriva ner några saker jag är tacksam för så fylls hela kroppen med en SÅ skön och trevlig känsla. Även i mörka stunder, så finns det a l l t i d nånting - även om det är något litet - att känna uppskattning för.
Jag vill att Tacksamhetsdagboken ska vara ett verktyg i sig, som inte framkallar någon stress eller prestationsångest. Därför valde jag att hålla raderna ganska få, tanken är att man ska kunna sätta sig ner och ta en kort stund till att reflektera över och skriva ner i punktform eller löpande text vad man känner sig tacksam för just idag. Jag valde att inte heller ha några för-i-fyllda datum eller veckodagar, utan tanken är att man själv ska kunna styra sin rutin.
Slutligen valde jag också att fälla in mina favoritcitat runt om i boken, dessa tycks alltid komma användaren till hands i precis rätt läge.
Jag vill alltid veta vad ni tycker om produkterna, så skriv GÄRNA till mig om du har någon input kring Tacksamhetsdagboken! Antingen kommentera, eller maila mig: anna@ephemere.se
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar