Capsule Wardrobe

Capsule Wardrobe

Capsule wardrobe
Känner du igen dig i att du har garderoben full med kläder men ingenting att ha på dig? Känner du dig stilmässigt förvirrad? Du kanske har en kropp som ändrat form efter graviditeter - eller så har bara livet förändrats och kläderna i garderoben har inte hängt med!
Kanske har du hört talas om uttrycket Capsule Wardrobe tidigare?
Ett koncept som bygger på att man med minsta möjliga antal plagg ska kunna kombinera ihop så många olika outfits som möjligt.
Men för att skapa en Capsule Wardrobe som både funkar OCH är inspirerande och personlig så krävs det att du gör en ordentlig inventering.
Därför delar vi idag en FREE WORKSHEET-PDF som hjälper dig att inventera och gå igenom alla dina preferenser och behov av plagg i din garderob!
LÄNK till PDF 
Istället för att bara fortsätta köpa nytt i hopp om att lösa problemen du har så dra tillbaka trupperna och titta på vad du ens VILL ha - Vad du behöver - Och vilka färger och material du gillar.
Börja med att identifiera behoven i din vardag. Vilka vardagsmiljöer rör du dig i, och vilka uppklädda miljöer?
Fundera sedan på vilken stil du gillar? Hitta bilder och personer som inspirerar dig, och se om du kan hitta två stilar som inspirerar dig! Om du kombinerar två stilar är det lättare att få din stil att kännas mer personlig och unik. Det kan också vara ganska svårt att hitta EN stil som funkar till alla typer av events, därför kan det vara bra att ha två att utgå från! 
Välj sedan ut vilka basfärger du vill utgå ifrån i din garderob. Fundera även på om du kan lägga till någon accentfärg och något print/mönster du gillar. Dessa små detaljer can make or break systemet med Capsule Wardrobe, för om accentfärgerna och printen inte passar ihop med dina basfärger så kommer du ha jättesvårt att bygga ihop din outfits. (*Ta gärna hjälp av översikterna längst ner i inlägget för inspiration till kontrastfärger!)
Nu är det dags att fundera på vilka material och texturer som du gillar? Vad älskar du att ha på dig? Vilka metallfärger föredrar du och vilka texturer tycker du om?
Därefter är det dags att lista upp antal plagg du tycker att det är rimligt att ha i din garderob. (Du kan skriva ut flera sidor av denna om du även vill inventera t.ex. alla olika typer av accessoarer)
När du sedan rensar ut din garderob i Steg 6 så kommer du kanske se över och revidera vissa av antalen - Men fundera på vad som egentligen är rimligt?
Hela konceptet går hand i hand med att bygga upp din garderob Långsiktigt och Hållbart. 
Nu är det dags att rensa ut garderoben med hjälp av din Miljöinventering, Stilöversikt, Färgkarta, Materialöversikt och Kategori-Lista.
Med hjälp av att räkna antalen plagg blir det också lättare för dig att se att du kanske t.ex. VERKLIGEN INTE ska köpa fler kavajer, eller t.ex. att du saknar rimligt antal strumpor i garderoben.
Fota de plaggen som får bo kvar i din garderob och spara dem i en mapp eller i ett dokument!
Om du behöver komplettera din garderob så kan du enkelt ta hjälp av bilderna på plaggen och översikterna från denna Worksheet för att se så att de nya investeringarna du gör passar in och blir användbara i din garderob.
*Denna översikt över matchande färger och kombinationsförslag har jag lånat från Collective Gen!
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar