Hur jag organiserar barnens teckningar

Hur jag organiserar barnens teckningar

Om du har små barn i förskole/skolåldern så har du kanske också samlat på dig en hel del minnessaker, teckningar, diplom, födelsedagskort osv. som du inte vet hur du ska förvara på ett bra sätt?
Idag delar jag Hur jag organiserar mina barns minnessaker på ett enkelt sätt som kräver minimalt arbete men ger stort nöje för både barn och vuxna.
Barnen har varsin låda på mitt kontor, dessa är köpta för många år sedan på Granit, HÄR finns liknande. 
Organisera barnens teckningar
Under årets gång samlar jag deras teckningar i dessa lådor, jag klottrar snabbt ner månad och år på baksidan av teckningen och om jag t.ex. vet att de ritat något speciellt kan jag notera detta också.
I denna låda åker även diplom från fritidsaktiviteter, födelsedagskort, biljetter och andra minnessaker ned.

När året är slut går jag igenom innehållet (kanske ryker vissa föremål/teckningar..!) och sedan sorterar jag in allting i hyfsad kronologisk ordning i dessa A3-pärmar från Kontorsgiganten. Även plastfickorna köper jag därifrån!
Jag väljer A3 för att barnen ofta tar hem teckningar/konstverk i A3, och det sväljer mer att kunna sätta även A4-teckningar i dessa plastfickor.
Organisera barnens teckningar
Jag använder syrafritt limstift för att fästa teckningar/mindre föremål inne i plastfickorna. Jag försöker att undvika tejp och t.ex. häftmassa i kontakt med papper p.g.a. att på lång sikt släpper tejp och med häftmassa blir det ofta feta fläckar om det får sitta i många år på papper.
Däremot använder jag tejp för att försegla plastfickorna och hålla dem "stängda". Både får att förhindra att teckningar och annat trillar ut och även för att förhindra att barnen drar ut saker från plastfickorna! (se nedan)
Organisera barnens teckningar
Jag fäster små etikettklistermärken för att märka upp vissa minnessaker där jag vill notera något speciellt.
Organisera barnens teckningar
Organisera barnens teckningar
För att göra pärmen lite roligare att bläddra i skriver jag ut en årsöversikt med 1 bild per månad från året som gått - Men detta är verkligen inget måste för att göra denna minnespärm!
Jag gör det för att jag tycker att det är roligare att bläddra när det finns foton, och det blir även roligare för andra (både barn och vuxna) att bläddra i den! Jag väljer främst bilder från kommunikationsappen InfoMentor som vår förskola använder sig av, där pedagogerna laddar upp bilder från dagarna de spenderar tillsammans.

Organisera barnens teckningar
Jag passar även på att skriva ut bilder från årets födelsedagskalas som jag sätter tillsammans med inbjudningskortet och födelsedagskorten som barnet fått.
Organisera barnens teckningar
Organisera barnens teckningar
Här har jag även satt in en vanlig A4-plastficka, det funkar hur bra som helst att blanda upp pärmen med dessa för särskilda ändamål.
Klart!
Organisera barnens teckningar
För vår del har det funkat bäst att samla minnen från 2 år i varje pärm, det har passat mängden teckningar osv ganska bra för våra barn!
Vissa barn ritar ju otroligt mycket, andra lite mindre - så här är det bara att anpassa antalet år utefter mängden minnessaker.

I den första plastfickan har jag satt in 2 st A4 ark, ett med namn och åren och ett med en bild på barnet. Bilderna skrev jag ut på min fotoskrivare Canon Pixma TS8151 (har utgått, men finns många likvärdiga Canon Pixma-skivare) men det går ju även att framkalla enstaka foton i A4 på de flesta fotosidor.
Hoppas att detta inlägg kan vara till hjälp för dig och inspirera dig till att hitta ett bra system för att spara minnessaker och teckningar på ett enkelt och billigt sätt!
Barnen älskar att bläddra i sina pärmar och det blir även ett roligt sätt för dem att få visa t.ex. mor- och farföräldrar vad de gjort i skolan/på förskolan under det året som gått. 
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar